Žaliavalgystė ir vėžys

2014-12-04

Žaliavalgiai tiki, kad įvairiomis ligomis, taip pat ir vėžiu, mes susergame dėl per didelio termiškai apdorotų, rafinuotų, perdirbtų maisto produktų vartojimo. Jie renkasi maistą, kuris nėra apdorotas aukštesnėje nei 42 laipsnių temperatūroje. Tačiau nėra mokslinių įrodymų, jog ši dieta naudinga sergantiems vėžiu.

Yra žinoma, kad įtakos vėžiui vystytis turi didelis druskos kiekis maiste, kepimas riebaluose, maisto skrudinimas ir deginimas. O terminis maisto apdorojimas ne tik kad nedaro žalos, bet net ir palengvina virškinimą ir maisto medžiagų pasisavinimą.

Be to, kaip ir bado dieta, žaliavalgių dieta taip pat didina pavojų, kad ligonis kentės dėl mitybos nepakankamumo.